De tre principerna

De tre principerna

Går det att finna frid i en kaotisk värld utan att egentligen göra något?

Vad är De tre principerna? Kanske är det enklast att förklara genom följande betraktelse av Richard:

“Den förändring som ägde rum i mitt möte med Jack låter sig inte fångas i en förklaring. Hans förmåga att utan råd lyssna fram det bästa inom mig, förvånade mig och satte vad jag redan visste ur spel. Medan Jack lyssnade ut mig ur min tankeflod och den här förståelsen sakta, undan för undan, sjönk in, noterade jag hur mina reaktioner började förändras utan att jag gjorde någonting.   

Enkla saker; som till exempel när locket på termosen föll ner i koppen och téet skvätte över kläderna och jag fann mig plockandes upp det tedrypande locket ur koppen, skruva dit det igen och fortsätta njuta av morgonteét, utan att någon upprördhet överhuvudtaget infann sig.  Det spred sig till mer omfattande fenomen; som att jag glömde bort att vara deprimerad, hamna i konflikt, oroa mig och illusionen om nödvändigheten av att gå in i detaljer för att befria mig från lidande började falna.  

Nya möjligheter började visa sig helt naturligt, utan metoder, tekniker, närvaroövningar, teorier och ändlös terapi, just på grund av enkelheten i dessa tre principer. Möjligheter som alltid funnits där men som, förblindad av mitt eget tänkande, gått mig förbi. 

Översättningen av den här boken var en sådan fullständig omöjlighet, som blev möjlig genom den förståelse som den här boken handlar om.”

(förord av Richard till hans översättning av Jack Pranskys bok Someone should have told us!, utgiven november 2018 på det egna förlaget Treesong Island)

(Uppdatering april 2019: Omarbetad 2:a upplaga nu ute.)

KÖP BOKEN HÄR

 


Vägledande samtal

Förståelsen av hur De tre principerna fungerar bidrar till ökat välbefinnande, minskad stress och oro i vardagen.

Richard har gått samtliga kurser för Dr. Jack Pransky, och har översatt boken Someone should have told us!, på uppdrag av Jack.

Richard kan bokas för vägledande samtal eller föreläsning om De tre principerna.

Kontakta Richard om du vill veta mer: richardrolf (at) telia (dot) com

Elsie Spittle, Jack Pransky och Richard Rolf

För ytterligare information om De tre principerna besök Jacks hemsida: www.healthrealize.com


De tre principerna är en förståelse som naturligt leder oss tillbaka till vår inneboende sunda hälsa och sinnesfrid utan krångliga metoder, verktyg och ändlös terapi. Genom förståelsen av hur dessa tre grundfenomen samverkar till att skapa vår upplevelse av det vi kallar ”verkligheten” växer insikten fram om hur livet utspelar sig inifrån och ut, vilket har som konsekvens att stress och oro undan för undan ger vika för vår grundläggande essens och närvaro i varje ny situation.

Vi upplever alltid vårt medvetna och omedvetna tänkande, vi kan inte undgå detta enkla faktum, på så vis skapas vår medvetna verklighet inifrån och ut genom Mind, Medvetande och Tanke.

Tanke… är vår förmåga att skapa. Via tanke konstruerar vi vår identitet, sinnestillstånd och hur vi uppfattar verkligheten. När vi inser hur Tanke som princip fungerar, vinner vi frihet och kraft att att inse att vi inte är vad  vi tänker.

Medvetande… Tanken kommer till liv via vårt Medvetande och skapar känslor och sinnesstämningar.

Mind… den universella livskraften är energin och intelligensen bakom allt liv; formlöst eller med form.


Böcker om De tre principerna av Dr. Jack Pransky:

 

KÖP BOKEN HÄR

 

 

 

 

 

 

Kapitel 2 i den uppföljande boken beskriver en händelse där Richard Rolf är huvudperson. Klicka på LÄNKEN HÄR  så kan du läsa det genom att klicka på orden “Look inside” ovanför bokens omslag!

KÖP BOKEN HÄR