Om

Om

Richard Rolf driver företaget Treesong Island och arbetar som musiker, instrumentbyggare, författare, översättare och vägledare inom De tre principerna och non-duality.

Hemvisten är den lilla ön Musö, en fantastisk pärla utanför Fjällbacka i norra Bohuslän. Ön är avskärmad från fastlandets vardagsstress, trots att båtfärden endast tar 10 minuter.

Här växte Richard upp och var ofta hantlangare åt legendariske båtbyggaren Albert som bodde i huset intill. Lite längre bort på ön fanns jämnårige Birger Sjöberg som blev en vän för livet. Birger blev sedermera segelmakare och, lik sin namne, författare.

Birger och Richard

Ett fåtal hus med sommarboende familjer finns på ön, som är tillräckligt stor för att erbjuda några rejäla vandringsstigar samt den högsta punkten, Nordvalen, som bjuder på en hisnande utsikt mot horisonten.

Richards hus köptes för en struntsumma på 50-talet av Richards mor Lill-Marie Blomberg, en etablerad konstnär som därmed funnit platsen med det optimala ljuset för skapandet av sina tavlor.

Platsen är perfekt för all form av skapande – avskärmat från omvärlden men inspirerande, både tack vare naturens intima närhet och väggarna som ruvar på ekot av flera skapande personligheter som gästat huset, varav Evert Taube bara är en av många.

Enklaste sättet att komma till Musö är att ringa Richard. Är han hemma  hämtar han dig i sin båt, som är byggd av Albert.

Richard har också en del av sin verksamhet förlagd till Stockholm.